Juha Someroja

Juha Someroja

Kerrotko hieman taustoja? Kuka on Juha Someroja?

Raahen terästehtaalla 3-vuorotyössä kulkeva 30 vuotias voimailija.

Voimanoston alottanu 13-vuotiaana.

Mitä teet työksesi ja haittaako työnteko missä määrin voimanostoa?

Olen prosessityöntekijä. Työ ei haittaa muuten ku kisat saattavat olla työ päivinä ja joudun oleen töistä sen takia pois. Tietenki joutuu enempi mietiskelleen treenien jaksotuksia ja syömä puolta mihi aikaan millonki syö. Mut muuten ei ole haittaa ku työ ei ole fyysisesti raskasta.

Oletko harrastanut muuta urheilua kuin voimailua? Jos olet niin mitä ja millä menestyksellä?

Olen harrastanu kaikenlaista, moottoriurheilusta jousiammuntaan. Mut ei ole mistää tullu ihtelle kelpaavaa menestystä niin ne on sit pikku hiljaa aina vaihtunu johonki toiseen lajiin.

Milloin aloit keskittyä pelkästään voimailuun ja mitkä olivat tuloksesi ja minkä painoisena teit ne?

Vuoden 2002 WPC MM-kisojen jälkeen jätin kaikki muut harrastukset ja aloin keskittyy penkki punnerrukseen.sillon MM-hopea sarjasa -90 kiloa tuloksella 250kg.Ja nyt olen pikku hiljaa alkanu treenaileen myös jalka kyykkyä ja maastavetoa.Ja keskittyyn pelkästään voimanostoon.

Sinulla on nousujohteinen ura voimanostajana. Mitkä ovat parhaat saavutuksesi ja tuloksesi tällä hetkellä?

WPO semifinaali voitto ehottomasti paras saavutus.Sitte mainitsemisen arvosia ovat tietysti RAW-voimanostofinaalin voitto -04,Bulls kisasa tehty 300 kilon penkki tulos alle sata kilosena ja Powerin kisan voitto pisteisä.Ja tietysti oman arvonsa saavat kaks MM-hopea mitallia,penkkipunnerruksesa ja voimanostosa.

Onko sinulla ollut vammoja ja ovatko ne haitanneet treeniä?

Ei ole ollu mitää isompia vammoja tai loukkaantumisia.Syksyn reistaili takareisi ja joutu jättää veto treenit pois.Mut seki alkaa ny pikku hiljaa oleen kunnosa ja on pystyny treenaileen.

Osallistuit WPO Euroopan semifinaaliin. Miten valmistautuminen kisaan sujui ja entä itse kisa?

Koskaa ei ole näin vaikiaa ollu kisoihin valmistautuminen ja keskittyminen mitä nyt oli.Tuntu et kaikki mahollinen vastustaa ja kaikki piti tehä vaikeiman kautta.Kisoihin pääsy varmistu vasta päivää aikasemmin ku tein WPC mm-kisoisa tarvittavan tulosrajan (+910kg) joka oikeutti pääsyn semifinaaliin.ja muutamaa viikkoa aikasemmin mietin et pitäskö jättää kisa väliin ku tuntu mahottomalta ajatukselta tehä kaks painon pudotusta (saunomista), kaks tankkausta ja kaks kovaa kisaa neljän päivä sisään. Mentulan Jarin mielestä se ei ollu mahotonta ja sai uskoteltua et se onnistuu.ja niin sitä alettiin valmistautuu tosisaa ja kaikki meni niin ku oli suunniteltu.Kyykysä oma ennätys.Penkki lähelle omaa ennätystä vaikka käsisä paino vielä edellinen kisa. Veto päivän kuntoo nähen niin tosi hyvä,lämmittely tiloisa viiminen nosto 170kilosta ei herättäny juurikaa toiveita kisan voitosta.Kisan voitto kaikesta huolimatta ihan kelvollisella 1010 kilon yhteistuloksella.

Onko sinulla valmentajaa vai suunnitteletko itse ohjelmasi?

Ei ole. Tähä asti suurimmaksi osaksi ite pähkäilly. Etelän pojilta saanu hyviä neuvoja ja ohjeita mut hankala toteuttaa ku puuttuu laitteita ja tankoja ja ennen kaikkea hankala ilman varmistajia ottaa mitää isompia rautoja. Selkäinahon Sakariin olen ollu yhteydesä jos hän alkais suunnitteleen jonkulaista järkevää ohjelmaa. Sakella kuiteski on tieto taitoa saada tulokset esiin kisoisa eikä jäämään sali nostoiksi joilla ei ole mitää merkitystä.

Entäs ruokapuoli. Noudatatko ruokavaliota ja kuka sen suunnittelee? Kuinka tärkeänä pidät ruokavalion merkitystä?

Mentulan Jari tekee rungon ruoka puoleen ja minä sovellan sitä itelle sopivaksi työvuorojen mukaan. Pääsääntösesti syön kaikki mitä lautaselle on laitettu....Ruokavaliolla on mielestäni suuri merkitys urheilusa, oli se sitte kunto- tai huippu urheilua ja siihen kannattaa panostaa.

Onko sinulla paljon ylipainoa sarjaan? Vaikuttaako pudotus tuloksiin?

Ei vaikuta tuloksiin jos vaan kaikki onnistuu,tyhjennys/tankkaus.Mulle on kerran "voimailunkävelevätietopankki" antanu semmosen ohjeen että:-"PAINO ON VOIMAA JA YLIPAINO ON YLI VOIMAA" ja tätä olen koittanu noudattaa.Tällä hetkellä ylivoimaa on 105kg.

Mitä lajia treenaat mieluiten?

Jalkakyykky nykyään taas. Ollu aina mun vahva laji mut oli kauan etten treenannu ku keskityin penkkiä kehittää.nyt sit taas alkanu treenaan ja tulostaki alkaa pikkuhiljaa tuleen ku opitaan nostaa varusteilla.

Mitkä ovat tavoitteesi voimanostajana, saavutusten ja tulosten osalta?

Pysyä terveenä ja loukkaantumatta. Ja WPO-finaalisa keväällä olla parhaasa kunnosa mitä koskaa on ollu ja tulokset sen mukaset !

Onko sinulla sponsoreita ja onko niiden hankkiminen vaikeaa?

Ei ole sponsoreita. Ja on minusta hankala hommata ku en ole Tommi Evilän kaltanen "moottoriturpa". Ja nykyään olen ennemmin menny salille mitä kierteleen ja kyselee. Monta vuotta kierretty ja ei, niin ei sitte.

Oletko kiinnostunut voimamiesurheilusta?

Olen kiinnostunu ja sitte ku olen tarpeeksi vahva niin vois käydä kokeileen kisoisakin.Lajit ovat monipuolisia ja sen vuoksi treenitki varmasti oisivat monipuolisia.

Mitä ohjeita annat nuorille, jotka haluavat voimanostajaksi?

Malttia! Kuunnelkaa vanhempia nostajia ja uskokaa pienellä varauksella.....

Onko sinulla muita harrastuksia kuin voimailu?

"Nassikkapaini"

Mikko Korhonen