Mike Miller – seuraava superraskaan sarjan valtias ?

Mike Miller – seuraava superraskaan sarjan valtias ?

Mike Miller on tehnyt huikeita tuloksia. Toistaiseksi raudat ovat olleet keveimpiä pikkukisoissa mutta nyt on suunta otettu kohti kovempia koitoksia. Treenisysteeminsä täysin uudistanut mies tähtää kohti maailman suurinta yhteistulosta.

Mike, kuinka aloitit painoharjoittelun ?

Lukioaikoina urheilin monipuolisesti ja siitä se lähti.

Entä milloin siirryit voimanoston pariin ?

Se oli lokakuussa 1998. Treenasin pari kuukautta ja menin ensimmäisiin kisoihin joulukuussa. Nostin 220 penkistä ja vedin 230 maasta, ne olivat paikalliset pikkukisat.

Mitä lajeja treenasit ennen voimanostoa ?

Kuten muutkin, treenasin aluksi kehonrakennusta. Meni jonkin aikaa ennen kuin huomasin että tällä tavoin eivät voimat lisäänny.

VIime aikoina tuloksesi kisoissa ovat parantuneet melkoisella vauhdilla joten olet varmasti löytänyt sopivan tavan treenata ?

Olen kehittänyt oman systeemin jossa treenataan jatkuvasti 85-110% kuormilla. Se on sekoitus periodisointia, lihasten ja hermojärjestelmän ylikuormitusta sekä konjugaatio periodisointia. Annoin systeemilleni nimen ESP ( Enchanged Strength and Performance ) Training. Tein paljon muutoksia aikaisempaan systeemiini ja aion tehdä niin jatkossakin. Vaihtelu on mielestäni tärkein asia voimaharjoittelussa. Tee muutoksia ohjelmaasi kehoasi kuunnellen niin kehityt koko ajan.

Eräs merkittävä ero on siinä että treenaan nykyään tukilihaksia paljon enemmän kuin ennen. Käytän ketjuja ja vetokumeja mutta en tee lainkaan nopeustreenejä. Lepään, syön ja nukun silloin kun siltä tuntuu.

Minulla on mahtavat treenikaverit ja olen nyt aloittanut hypnoosin kokeilun harjoittelun edistäjänä.

Kuinka kiteytät systeemisi ?

Harjoittele kovaa ja raskailla painoilla. Täydellä teholla jokainen treeni.

Sinulla on myös oma sali ?

Totta. Pyöritämme vaimoni kanssa Nazareth Barbell Clubia. Se on voimanostoon ja voimaharjoitteluun keskittynyt sali. Meillä on 2 Monoliftia, reverse hyper, renkaita, ketjuja, vetokumeja ja mahtava meininki joka treenissä. Salimme on täynnä mielipuolisesti treenaavia pihvinsyöjiä.

Teillä on myös oma tiimi voimanostossa ?

Tällä hetkellä meillä on parikymmentä kilpailevaa nostajaa. Kaiken tasoisia nostajia palomiesten kisoissa käyvistä pro-nostajiin. Parhaat tekevät kovia tuloksia kuten Brad Vargason 282,5 penkki sarjaan 82,5 kiloa, Joe Mazza 277,5 kilon penkki sarjaan 75 kiloa, Lew Einhalt 295 penkki sarjaan 100 kiloa ja Bobby Fields 330 sarjaan 110 kiloa. Kyle Millheiser teki 1000 kiloa 19-vuotiaana. Meillä on paljon lahjakkaita nostajia joista monet tekevät kovia tuloksia jo tänä vuonna.

Mistä viime aikojen menestys johtuu ?

Kaikki kannustavat toisiaan ja tulevat salille sovittuun aikaan.

Teillä on myös Metal Militian Pennsylvanian jaos ?

Tapasin Bill Crawfordin pari vuotta sitten ja aikaisemme juteltuamme hän pyysi minua perustamaan jaoksen tänne Pennsylvaniaan. Metal Militia on elämäntapa ja filosofia. Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsikin kohdeltavan. Treenaa lujaa kohti tavoitteitasi. Metal Militia täytyy elää.

Nostovarusteet herättävät keskustelua jatkuvasti. Mikä on oma mielipiteesi ?

Suoraan sanottuna, toisaalta pidän varusteista koska niiden avulla voit treenata kauemmin ja nostaa enemmän. Toisaalta toivon että palattaisiin takaisin RAW aikoihin.

Mitä tuloksia olet tehnyt raw-kisoissa ?

En ole kilpaillut RAW-kisoissa. Treeneissä olen tehnyt 3x265 ja 1x280 penkissä sekä kyykännyt 1000 paunaa ( 453 kiloa ) pelkällä vyöllä.

Mitä muita tuloksia olet harjoituksissa tehnyt ?

Kaikenlaista ja paljon, sanotaan esimerkiksi että vedin 250 kilon voimarekeä 50 metrin matkan 19 sekunnissa.

Mitä ajattelet voimanoston tilasta yleensä ?

Voimanosto on mahtava laji, rakastan sitä. Laji on täysin aliarvostettu etenkin sen parista löytyvät eräät eniten treenaavat urheilijat maailmasta. Liittojen ja urheilijoiden pitäisi alkaa arvostaa toisiaan enemmän, muuten laji pysyy marginaaliurheiluna jatkossakin.

Mitä negatiivista eliminoisit ensimmäiseksi ?

Aloittaisin internetistä. Mikäli nämä nimimerkin takana lymyilevät pellet käyttäisivät puolet internetissä viettämästään ajasta lajin edistämiseen näytettäisiin voimanostoa ESPN:llä. Mikäli he käyttäisivät toisen puolen ajasta harjoitteluun nostaisi jokainen mestariluokan tuloksia.

Entä näetkö mitään eroja miesten ja naisten harjoittelussa ?

Itse en ole koskaan huomannut suurempia eroja. Ne jotka menestyvät treenaavat yhtä kovaa kuin miehetkin. Mielestäni suurin ero on ehkä varusteiden sopivuudessa sillä suurin osa on suunniteltu miesten kaavoilla.

Sinulta on tulossa myös treeni DVD ?

Totta. Se tulee markkinoille lähiaikoina ja meiltä tulee myös uusi kisanostoista koostettu DVD.

Mikä on mielestäsi oikean ravinnon merkitys voimanostossa ?

Ravinto on ainakin meillä USA:ssa usein laiminlyöty alue. Sen merkitys korostuu erityisesti palautumisessa ja sitä kautta myös harjoitustehon lisäämisessä.

Itse en syö lainkaan sokeria ja valkoista viljaa. Pyrin käyttämään täysravintoa ja syön tietysti pihvejä niin paljon kuin suinkin mahdollista. Pidän jatkuvaa ja riittävää proteiinin saantia ensiarvoisena asiana ravinnossa.

Siivottuani ruokavalioni olen saanut lisää lihasta ja vähentänyt kehon rasvaa. Pystyn treenaamaan kovempaa enkä väsy niin helposti kuin ennen.

Käytätkö mitään lisäravinteita ?

Käytän kaikkia MHP:n tuotteita. Massanlisääjiä, drinkkejä ja patukoita, vitamiinejä ja mineraaleja.

Mitkä ovat seuraavat tavoitteesi ?

Tehdä kaikkien aikojen suurin yhteistulos voimanostossa. Nostaa sellaiset raudat että tulos kestää ainakin muutaman vuoden. Se vaatii ponnisteluja, aina jossain kellarissa joku friikki treenaa hullun lailla. Kun he tulevat ulos niin tulokset menevät uusiksi.

Olin menossa APF:n mestaruuskisoihin seuraavaksi. Halusin näyttää että nostan tuloksia missä liitossa tahansa. Kaikki negatiivinen nettipotaska vei kuitenkin motivaationi täysin.

Varsinkin 1200 paunan kyykkysi sai osakseen aikamoista kritiikkiä ?

Totta. Aika paljon kohua yhdestä nostosta. Jos se oli jonkun mielestä vajaa niin mitä sitten ? Olin itse erittäin yllättynyt että nosto meni läpi.

Mikäli joku olisi nostanut tämän painon aivan pohjasta, reilusti alle ipf-kisoissa vaaditun syvyyden niin positiivisen palautteen määrä ei varmasti olisi yhtä suuri ?

Ei takuulla, silloinhan ei voisi mollata ketään. Paitsi tietysti varusteista, mahdollisesta testien puutteesta …

Mike, kiitos tästä haastattelusta !

Kiitos sinulle, Sakke. Keskitytään kaikkeen hyvään ja myönteiseen ja voimanostosta tulee huippulaji. Lopuksi kiitän perhettäni ja kaikkia tukijoitani.

File

  • Ikä: 37
  • Ammatti: saliyrittäjä
  • Harrastukset: ajanvietto perheen parissa, X-box, metsästys
  • Perhe: vaimo Deb, 5 lasta ja kuudes syntyy heinäkuussa
  • Kotipaikka: Tatamy, Pennsylvania
  • Website: www.nazbar.com

Kilpailuennätykset:

  • JK 544
  • PP 365
  • MN 325
  • YT 1137,5

Sakari Selkäinaho