Sali 82 OPEN
 

Turun mainekkaalla ja perinteisellä kuntosalilla järjestettiin penkki-veto kisa Sali 82 OPEN huhtikuun 14 päivä.Vaikka kolme viikkoa aikaisemmin oli ollut Kauhajoen WABDL mestaruuskisat,niin osallistujia riitti myös näihin pippaloihin.Muutama sitkeä nostaja veti molemmat skabat läpi.Osallistujia oli molempiin lajeihin 13,joten kisa saatiin jouhevasti läpi.Noin tunti molempien lajien läpiviemiseen ja puolen tunnin breikki lajien välillä.

Kisapaikka oli hyvä ja lähellä oleva katsomo loi tiiviin tunnelman.Turun Saippuacentterissa sijaitseva Sali 82 on todella tilava,valoisa ja viihtyisä täydenpalvelun kuntosali.

Tilaa oli verrytellä,tankoja,levyjä ja penkkejä riitti kaikille.Tuntuu joskus oudolta,kun menet kansainvälisiin kisoihin ja verryttely suoritetaan jossain ahtaassa Norsun persereiässä.

Pari vanhaa Vostokin ruostunutta painonnostotankoa verryttelytiloissa ja isäntämaan nostajien koko suku paikalla.Pyydä siinnä sitten jonkun Mamman siirtämään rollatoriaan,että mahtuu sitomaan polvisiteet.

Toivottavasti salin henkilökunta saisi nyt jatkossakin moodin päälle ja tulevaisuudessakin olisi samankaltaisia mittelöjä näin sopivissa tiloissa.Vaikka Turussa on aina ollut legendaarisia Saleja.Lähtien Kimmo Elomaan Kimmos Biceps Gymistä,M-Clubista ja Eero Lehdon Sali-82,joka nousi kukoistukseensa vasta Mika Sukkisen aikana.Kuitenkin kisatoiminta on ollut aina niukempaa.Hyvistä nostajista ei ole ollut puutetta.
 

Naisten puolella ei nähty juurikaan mitään uutta.KP-Gymin  Amra Halilovic säväytti kovalla kehittymisellään.Viellä pitäisi saada pitoa enemmän keskivartaloon ja jalkojen käyttöä paremmaksi,niin raudat viellä kasvaa.Taistelutahtoa ja tempperamenttia ei naiselta puutu ja se on luontainen lahjakkuus.Sitä et löydä kreatiini-purkista.
 

Miesten puolella ”Autotehtaan sankari” Bulgaariasta penkkasi jäätävät raudat 212.5 .Markov on jäätävä nostaja.Nostotyyli tuo mieleen kaikkien aikojen parhaan penkkipunnertajan Mike Macdonaldin.Ei kaarta,kädet levällään,heikko jalkatyöntö,täysin ”cool”,eleetön nosto.

Respectin ansaitsee myös karu tosiasia,että Markov tekee epäinhimmillistä vuorotyötä Uudenkaupungin autotehtaalla…treenaa ja kehittyy siitä huolimatta.Suomalainen perusvoimailija notkuu pari iltaa ovella ja nostaa korvauksia.Siitä huolimatta kitinä jatkuu huonoista olosuhteista ja ihmetellään miksei kehity….

Teemu Hakala oli 320 vedollaan päivän vetokuningas.Kunto ei aivan napsahtanut kohdalleen Kauhajoelle ja Wasu Vaskelainen vei pytyn ja 50.000 dollarin palkinto-shekin Voimailun Mekkaan Laitilaan.Aina ei voita vahvin…joskus se joka osaa taktikoida parhaiten nousee korkeimmalle korokkeelle.Ihmisten pitäisi muistaa että Laitilan Tiu munia on aina itselleen 20 ja toiselle 7…on ne sen verran kauan huijanneet torikaupoissa väärillä punnuksilla ja mittojen kaksoispohjilla..

Toista oli oma iso-iso isäni Taivassalon rannikoilta…Oscar Henrik MacAnttila myi vaan virolaista Pirtua vehmaalaisille ”only price for you”…
 

Asko Kajanoja oli päivän nimi ja esitti uskomattomia nostoja sarjassa 82.5 kiloa.Vedossa jokaisella nostolla SE ja ikäluokan 55-59 epävirallinen ME 223-230 ja 240 todellisella ALL IN nostolla.VIP.katsomo ei turhaan maksanut ringside-paikoistaan nähdäkseen mitä on lajin syvin olemus.

Seurasin läheltä Askon valmistautumista kisaan ja se hipoi taidetta.Silloin kun asiat tehdään oikein ja mitään ei jätetä sattuman varaan,niin tulos on täydellinen.

Harva mies on 58 vuotiaana tuollaisessa tikissä ja mielestäni FPO on organisaation kannattaisi hyödyntää todellisen ”vanhan liiton”miehen tietotaito voimaurheilusta.

Kajanoja toimii pitkään TUL päävalmentajana painonnostossa.TPS organisaation ja maajoukkuevalmentaja Mixu Paatelaisen fysiikkavalmentajana.Jostain nössökkä Mika Lehtimäestä ei voi puhua samana päivänä.
 

Allekirjoittanut on vanhoilla päivillään kehittänyt mukavan harrastuksen.Olen ryhtynyt keräilijäksi…kerään ennätyksiä…Suomen-Euroopan ja Maailmanennätyksiä.Hieno harrastus vaikka kotiasiat eivät olekkaan kunnossa,kun Pia Kristiina kisaviikolla lähti työkaverinsa kanssa humputtelemaan Barcelonan yöhön….

Koska kaikkihan sen tiedämme,että jos nainen on kolme metriä kotikynnyksen ulkopuolella,niin se on jo karkuteillä.Nainen on pidettävä kesät tiineenä ja talvet ilman kengiä,niin pysyy kotona ravistelemassa palautusjuomat valmiiksi….

Luonnollisesti en nukkunut koko viikkona silmäystäkään,kun näin vain kauhukuvia Pia Kristiinan heräämässä aamulla kahden gigolon välistä….ilman Muru-koiraani ja HD-Hännisen vertaistukea olisin vetänyt itseni kiikkuun omenapuuhun Titanin kolmimetrisellä polvisiteellä….(Voimailija katkeraan loppuun asti…suom.huom)

Kerran nukahdin Pami-Valium-Indo-Tramal-horrokseen….näin unta että olin valmistautumassa kisan ensimmäiseen vetoon.Lavalle tuotiin kottikärryt,siihen kaadettiin monta tölkkiä del monte sekahedelmiä ja KP-Gymin Texas-bar nostettiin kärryille.Kahlasin polviani myöten hedelmäsopassa ja aloin kiskoa rautaa ylös.Tietty kottikärry horjahti pahasti sivulle ja pyysin lavaavustajia pitämään kiinni.Tuomaritarkkailija Toni Haaparanta ilmoitti että sääntöjen mukaan ei saa pitää kottikärryistä kiinni eli Anttila vetää vaan itse….Huh…sitten heräsin.

Jotenkin sain kerättyä itseni kuosiin ja vedin satkuun uudet master-suomenennätyksen 220.5 ja 225 toisellaan. Totuuden nimessä on sanottava,että tulos oli pettymys. Enemmän odotin ja puitteet olivat erinomaiset.Mies vaan oli pehmeä jänis… Mut mennään näillä ja koitetaan kuivatella 82.5 kiloisiin Paimioon.

Sakkelle terveisiä. Vedin rekat Saken sponsoroimilla uusilla trikoilla. Pikkasen otti haaravälistä sustan kuivattamiin rypäleisiin, mutta muuten hyvä oli vetää.

T.Peku