Saana Hillrace

06.03.2017
SAANA HILLRACE haastaa hurjimmat juoksijat ja tuo Highland Gamesit Kilpisjärvelle 17.6.2017

Antidopingtoiminnan alainen Suomen Voimalajiliitto järjestää ensimmäisen Saana Hillracetapahtuman 17.6.2017 Kilpisjärvellä. Tapahtuma kunnioittaa Scotlantilaisia perinteitä, sillä nykyaikaisen Highland Games-kilpailun katsotaan alkaneen mäkijuoksusta, jossa etsittiin nopeinta kuninkaallista viestinviejää.
Saana Hillrace juoksukilpailussa osallistujat juoksevat mahdollisimman nopeasti Saana-tunturin (1029m) huipulle noin 4km mittaisella reitillä, jonka varrella ovat maamme pisimmät portaat (2km)
ja matkan aikana nousua kertyy yli 500 metriä. Ja mikäli se ei itsessään tunnu vielä tarpeeksi raskaalta, niin kilpailussa on sarja, jossa kilpailijat kantavat mukaan 10kg (naiset) ja 20kg (miehet)
lisäpainoa kiltteihin pukeutuneena.Juoksukilpailun osallistujamäärä on rajattu 50 juoksijaan luonnonsuojelun vuoksi. Kilpailun ulkopuolella on mahdollisuus osallistua myös matkaaja-sarjaan, jossa jokainen Saanan
"huiputtanut" saa diplomin urakastaan ja puhtaan urheilun tukemisesta. Mäkijuoksun jälkeen Kilpisjärven kylällä mitellään aito Highland Games - kilpailu, jossa kiltteihin
pukeutuneet urheilijat heittävät painoja ja osallistuvat mm.hirrensyöksyyn.Tapahtuman myötä Enontekiön kunta nimetään Suomen Ylämaiksi - onhan siellä kaikki maamme yli 1000m korkeat huiput ja tapahtumasta kaavaillaan vuosittaista perinnettä.
Varsinaiseen kilpailuun ja Highland Gamesiin osallistuvat urheilijat ovat sitoutuneet puhtaan urheilun ja reilun pelin sääntöihin allekirjoittamalla antidopingsopimuksen.
Tapahtuman käytännön järjestelyistä vastaa tapahtumatuottaja Heavyevents.fi Enontekiön kunnan ja paikallisten matkailuyritysten avustuksella.
Ennen juoksukilpailun alkua tapahtumassa pidetään hiljainen hetki viime vuonna menehtyneen, yli 2000 kertaa Saana-tunturille kavunneen Heimo Rantakokon kunniaksi.

Lisätiedot www.saanahillrace.com

Jyrki Rantanen
Puheenjohtaja, Suomen Voimalajiliitto
www.suomenvoimalajiliitto.fi